به بهانه روز مبارزه با تروریسم؛
به عصر تروریسم خوش آمدید!
درست در زمانی که کارشناسان منصف سیاسی اعلام میکردند که مقدمه راهحل سیاسی در سوریه، نابودی تروریسم است، در یک افتضاح سیاسی روشن شد که دولت ترکیه، نفت دزدیدهشده از عراق و سوریه را از تروریستها میخرد! این که چند هزار بشکه نفت توسط داعش با قیمتی بسیار ارزان و البته با حمایت ویژه عربستان، ایالات متحده آمریکا، رژیم صهیونیستی و اتحادیه اروپا به بازار
ترکیه سرازیر میشود، نشان میدهد که شعار «مبارزه با تروریسم» نیز همچون شعار «دفاع از حقوق بشر»، «دموکراسی»، «جامعه مدنی» و «آزادی» تنها در حد شعار باقیمانده و نظام سلطه با تمام زیباییها و ظرافتهایی که در آستین دارد، از این شعار برای مقاصد و مطامع خود استفاده میکند!
این مقدمه البته موضوع اصلی سخن ما در این نوشتار نیست...
نواختهشدن زنگ تروریسم در قلب اروپا
امروز همه ما میدانیم که دلارهای بسیاری خرج اشاعه تروریسم میشود؛ این امر را از لیست بلندبالای وقوع حوادث تروریستی تنها در سال 2016 میتوان فهمید، لیستی که از کشتهشدگان جنگهای مواد مخدر و خشونتهای معمول تروریستی تهی است! با این همه، پدیده تروریسم تنها زمانی برای مردم جامعه ما جدی خواهد شد و تنها زمانی معنای سوختن کشوری همچون افغانستان در آتش تروریسم را خواهیم فهمید که مجبور به زندگی در محیطی ناامن شویم و این سخنی است که «بشار اسد» به فرانسویها گفت!
همین چند ماه پیش بود که زنگ تروریسم در یک شب برای چند بار در پاریس نواخته شد! بشار اسد که توسط رئیسجمهور تروریستپرور ترکیه، تروریست خوانده میشود، پس از این وقایع در مصاحبه با خبرنگاری گفت که «آنچه در پاریس رخ داد، مشابه وقایعی است که طی پنج سال گذشته در هر شب و روز برای مردم سوریه رخ میدهد!»
فرانسه البته صاحب قدرت اتمی، بالاترین سطح از تکنولوژیها، بالاترین سطح از ادعای دموکراسی و حقوق بشر و نیز صاحب حق وتو در سازمان ملل است و در یک شب با وقوع چند حادثه تروریستی و کشته شدن دهها نفر، ساختار امنیتش متزلزل میشود و این کشور برای سه ماه به حالت فوقالعاده درمیآید! این مقدمه هم البته موضوع سخن ما در این نوشتار نیست!
تروریسم زیر پرچم لاالهالاالله!
این که میبینیم گروهی از تروریستها، آثار باستانی چند هزارساله و قبور انبیای عظام را تخریب میکنند، مردان و زنان را از دم تیغ میگذرانند و کودکان را زنده نگاه میدارند، چه ریشهای جز آکندگی ذهن افراد این گروه از غضب و شهوت و خشونت و نفرت دارد؟ کودکانی که در عراق و سوریه و یمن، این صحنههای فرهنگستیزی، تمدنستیزی، انسانستیزی و خشونت را مشاهده کردهاند، در سیسالگی چه قضاوتی از اتفاقات ناگواری که زیر پرچم «لاالهالاالله» و توسط مردانی با ریشهای بلند رقم میخورد خواهند داشت؟
ریچارد هاس، رئیس شورای روابط خارجی آمریکا به این پرسش پاسخ داده است:«دین برای همیشه در ذهن این افراد به زاویه رانده میشود.» و ریچارد همان کسی است که دو سال قبل به درستی تشخیص داد که برای حل بحرانهای منطقه خاورمیانه، ترکیه باید تصمیم بگیرد که به طور جدی در مبارزه علیه تروریسم نقشآفرینی کند؛ اما شاید درستتر این باشد که از بروز شخصیتهای ضحاکوش در جهان جلوگیری کنیم...
تروریستهای تحت استخدام یا نمایندگان اسلام؟!
وقتی که سیل اظهارنظرهای سیاسون و هنرمندان آمریکایی مبنی بر ساختگی بودن حادثه تروریستی یازدهم سپتامبر سرازیر شد، بسیاری از آثار سینمایی که این حقیقت را آشکار کرده بودند در آمریکا اجازه اکران نیافتند. سالها بعد رهبر معظم انقلاب در نامه به جوانان غربی نوشتند:«اجازه ندهید ریاکارانه تروریستهای تحت استخدام خود را به عنوان نمایندگان اسلام به شما معرفی کنند...»
پس در فضای بسته مبارزه حقیقی با تروریسم پرداختن به این دست مولفهها ضرورت دارد...
«تروریسم رسانهای» در دستور کار کاخ سفید
با وقوع حادثه تروریستی یازدهم سپتامبر و به دنبال آن اشغال عراق و افغانستان، مردم غرب و به ویژه آمریکا در قبال مسأله تروریسم و تروریستها، دچار سندرم استکهلم شدند! این در حالی بود که پژوهشها در زمینه تروریسم نشان میدهد که درست در همین زمان، «تروریسم رسانهای» و تروریسم به واسطه اشاعه مصرف مواد مخدر به طور جدی در دستور کار غرب قرار گرفته بود و تا کنون نیز در دستور کار قرار دارد.
تروریسم رسانهای همان گونه از تروریسم است که در بازیهای کامپیوتری، فیلمهای سینمایی و سریالهای آمریکایی دنبال میشود؛ آثاری که عادیسازی شلیک کردن جنونآمیز بیدلیل هدف آنهاست و بیتردید یکی از دلایل وقوع 355 حادثه تروریستی خشونتبار در سال 2015 همین تروریسم رسانهای است...
اقتصاد تروریستی؛ تروریسم اقتصادی
در کنار اقتصاد تروریستی، تروریسم اقتصادی، تهدیدی جدی برای اقتصاد کشورهاست. کشورهایی همچون کانادا البته در وجه اول به واسطه اصلاح قوانین اقداماتی را برای مبرا ساختن اقتصاد کشور خود از تروریسم به انجام رساندهاند. نکته انحرافی در این میان تروریستی تلقی کردن حمایت اقتصادی از گروههای مقاومت که همواره با عنوان «تأمین مالی تروریسم» توسط ایالات متحده محکوم میشود.
اما اقدام ساختارمند برای پولشویی و جنگ ارزی، نمونههایی از تروریسم اقتصادی است که امروز دامان برخی از کشورها را گرفته است. «اکوتروریسم» هم گونه دیگری از تروریسم است که باور مولفههای آن برای نسلی که «توهم توطئه» را حقیقی میداند دشوار است؛ حال آن که در کشوری همچون آمریکا، کنگره قوانینی را نیز در حوزه اکوتروریسم تصویب کرده و به ویژه با این قوانین به حمایت از حیوانات در قبال تروریسم پرداخته است!!
دانشجویان در صف اول مقابله با تکنوتروریسم
پدیده خطرناک تروریسم تکنولوژیک امروز به حدی جدی شده است که یک سازمان مجازی در بدنه وزارت امنیت داخلی ایالات متحده آمریکا(DHS) این موضوع را با جدیت دنبال میکند. بیتردید بدنه دانشجویانی که رشته تحصیلی آنها با تکنولوژیها سروکار دارد باید آماده پاسخگویی به تروریسم تکنولوژیک باشند؛ اما آیا واحدی برای آشنایی با تروریسم تکنولوژیک در دانشگاهها وجود دارد و دانشجویان در طول سالهای طولانی تحصیل خود تا مقطع دکترا درسی را با این موضوع میگذرانند؟
آیا امروز دانشجویان میدانند که تکنوتروریسم چگونه پدیدهای است؟
شیوع بیماریهای مشکوک و تروریسم بیولوژیک
هرچند امروز عوامل بالقوه و بالفعل تروریسم بیولوژیک به دقت توسط مراکز معتبری در دنیا رصد میشود؛ در ایران وزن پرداختن به این موضوع چندان زیاد نیست و حتی عدهای از سر جهل به تمسخر کسانی میپردازند که فریاد میزنند بیوتروریسم جهان را تهدید میکند! غرب امروز به واسطه بیوتروریسم میتواند با شیوع یک بیماری، ملتی را فلج کند و حتی نسبت به شیوع برخی بیماریها در جهان شائبههایی نیز وجود دارد. در چنین شرایطی است که جلسه کمیسیون امنیت ملی ایران با موضوع بیوترویسم به سبب یک تودیع و معارفه ساده، لغو و به زمان دیگری که معلوم نیست چه زمانی باشد، انتقال مییابد... از سوی دیگر اگروتروریسم یا تروریسم کشاورزی نیز از جمله خطرناکترین انواع تروریسم است که در ایران نیز احتمال اعمال آن را دادهاند.
تروریسم کشاورزی و ریزگردهای مسافر
اگروتروریسم یا تروریسم کشاورزی، در ساختار وزارت کشاورزی ایالات متحده و پلیس FBI گونهای شناختهشده است و در طبقهبندی تهدیدها، تهدید تروریسم کشاورزی جزو مهمترین تهدیدها تلقی میشود؛ چرا که آنها میدانند نابودی کشاورزی یک کشور به نابودی آن کشور خواهد انجامید. موضوع البته برای ما چندان هم پیچیده نیست؛ کافی است ریزگردهایی که به ایران وارد میشود و میتواند تا هزار کیلومتر راه را بپیماید، آلوده به سموم خاصی باشد که با فرونشستن بر مزارع کشت و زرع ما را نابود کند.
عدهای در ایران چنین میپندارند که کشاورزی ما عمیقا تحت تأثیر اگروتروریسم است و دلایلی را نیز بر این سخن خود اقامه کردهاند. طبق نقل پایگاههای تحلیلی آمریکا با وجود آن که روند رو به افول تهدید تروریسم در آمریکا از سال 2011 قدری با چالش روبرو شده است، با این وجود تروریسم کشاورزی و تروریسم بیولوژیک بیش از تروریسم معمول نهادهای دولتی آمریکا را به خود مشغول کرده است؛ بنابراین هرچند عدهای بکوشند که منشأ تروریسم را بحرانهای سیاسی بدانند؛ به نظر میرسد اهداف کلانتری در پس اشاعه تروریسم در جهان وجود دارد...
ایران؛ یکی از قربانیان تروریسم سایبری
تروریسم سایبری در میان انواع گونههای جدید تروریسم شاید قدری برای ما آشناتر باشد. همین چند سال پیش بود که ویروس استاکسنت زیانهای مالی بسیاری به سیستم هستهای ایران وارد کرد. این حمله تروریستی آشکارا توسط آمریکا و سرویسهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی انجام شد... تروریسم سایبری اغلب با جرائم رایانهای اشتباه گرفته میشود؛ با این وجود تهدید تروریسم سایبری، تهدیدی جدی است و با توسعه فزاینده تواناییهای بالقوه گروههای تروریستی و مجهز شدن آنها به دانش و ابزارهای روز، این تهدید جدیتر نیز شده است...
به عصر تروریسم خوش آمدید!
به نظر میرسد ما با عبور از عصر اتم، عصر فضا و عصر اینترنت، اینک به عصر تروریسم وارد شدهایم و این چیزی فراتر از آن است که دونالد ترامپ بگوید مبارزه چین و روسیه علیه تروریسم برای سرکوب اقلیتهای مسلمان است! تروریسم امروز همه بشریت را تهدید میکند و در چنین شرایطی شناخت مراحل گوناگون تروریسم، عوامل تأثیرگذار در تحول آن در عصر جهانیشدن و تبیین اهداف تروریسم در جهان به ویژه برای جوانان که بخش قابل توجهی از عمر خود را در عصر تروریسم میگذرانند، ضروری است...
هر هفته، شناسایی یک تیم تروریستی!
هفته گذشته، علوی، وزیر اطلاعات اعلام کرد که هفتهای یک تیم تروریستی در ایران شناسایی میشود اما علوی نگفت که دهها گونه دیگر تروریسم در ایران چقدر شناسایی شده است؟ با این وجود آیا میتوان یک تعریف ثابت برای تروریسم به دست داد؟
کوتاه سخن؛ در چنین شرایطی آیا مراکز امنیتی و دانشگاهی سمنان به تکنوتروریسم، بیوتروریسم، اگروتروریسم و سایبرتروریسم آنگونه که شاید و باید توجه دارند؟
انتهای پیام / *